Спочатку лікарня, а тепер укриття для дітей: у Кропивницькому компанія знову підозрюється у крадіжці державних коштів

Спочатку лікарня, а тепер укриття для дітей: у Кропивницькому компанія знову підозрюється у крадіжці державних коштів

Під час перевірок у Кіровоградській ОДА Державна аудиторська служба виявила порушення. Аудитори знайшли переплату під час ремонту укриття для дітей у місті на понад півмільйона гривень. Правоохоронці розслідують цю справу й вважають, що підрядник виконав усі роботи до того, як з ним уклали договір.

Про це повідомляє наше видання.

Державна аудиторська служба, яка, зокрема слідкує за якістю використання бюджетних коштів, провела перевірку в Департаменті капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації та знайшла порушення.

Як стверджують аудитори, вони виявили переплату на ремонті укриття для дитячого центру у Кропивницькому. Підряднику заплатили за невиконані понад півмільйона гривень.

Йдеться про закупівлю від Департаменту капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації від 23 листопада 2023 року. Департамент без проведення торгів уклав договір з ТОВ «Монтажні системи» на облаштування укриття для Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості за 6,49 млн грн.

У Департаменті пояснили, що вони не проводили тендер, а просто уклали договір з компанією через те, що їм треба відремонтувати укриття поки ще тепло. При цьому, договір з компанією уклали у кінці листопада й проводили усі роботи зимою.

Та попри це, компанія «Монтажні системи» виконала ремонтні роботи за місяць й отримала за це гроші. Після цього аудитори виявили, що насправді компанія отримала гроші за невиконані роботи, й правоохоронці теж почали її перевіряти.

У судовому реєстрі можна знайти судові ухвали, де правоохоронці просять дозвіл на огляд місця проведення ремонтних робіт. Вони вважають, що ТОВ «Монтажні системи» виконало усі роботи до проведення закупівлі і укладення договору.

«Таким чином, наявні обґрунтовані підстави вважати, що посадові особи Департаменту капітального будівництва Кіровоградської ОДА та ТОВ «МОНТАЖНІ СИСТЕМИ», шляхом використання свого службового становища, привласнили бюджетні кошти, виділені на проведення вищевказаних ремонтних робіт», — кажуть правоохоронці.

Це не перша подібна історія компанії. Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області обрав запобіжний захід колишньому директору ТОВ «Монтажні системи» Олександру Мазуренку. Чоловіка підозрюють у тому, що він видав за виконані будівельні роботи, які зробили лише на папері під час ремонту приймального відділення Світловодської центральної районної лікарні. На думку правоохоронців, компанія безпідставно отримала майже 875 тис. грн.

Згідно з інформацією з аналітичною системою YouControl, ТОВ «Монтажні системи» з’явилась на ринку 2016 році. Компанію заснував Максим Панасенко та Олександр Мазуренко. Компанією керує Бахтіор Юлдашев, який і володіє зараз бізнесом. До 5 квітня 2024 року компанією володів Олександр Мазуренко.

Wiki